Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Коломию відвідали експерти громадської організації Центр UA (відео)

Новини Коломийщини 16 червня 2017

Всеукраїнський тур “ЗміниТИ”. Експерти громадської організації “Центр UA” та коаліції Реанімаційний пакет реформ провели у Коломиї публічну подію з питання реформ і демократичних змін у регіоні та країні разом. У заході взяли участь представники місцевої влади, об’єднаних територіальних громад, професійних медичних спільнот, громадські активісти і журналісти.

У Коломию, в рамках Всеукраїнського туру «ЗміниТи», приїхали експерти громадської організації “Центр UA” та коаліції Реанімаційний пакет реформ. А саме - Олег Рибачук, голова і співзасновник Центру UA, екс-віце-прем’єр-міністр із питань європейської інтеграції, Інна Борзило, лідерка напрямку “Рівний доступ до політики” Центру UA, Олександр Ябчанка, експерт з медичної реформи Реанімаційного Пакету Реформ. За більш як 4 місяці експерти відвідали понад 20 областей. Це фахівці, які виступають своєрідним комунікатором між політиками і громадськістю та спілкуються з людьми щодо перебігу затребуваних реформ і демократичних змін у регіоні та країні. Центр UA є одним із співзасновників громадської платформи «Реанімаційний Пакет Реформ», яка об’єднує провідні неурядові організації і експертів з усієї України та виконує функції координаційного центру з розробки та реалізації ключових реформ в Україні. Як пояснює голова і співзасновник Центру UA Олег Рибачук, тур має на меті показати політикам, як вміти чути людей. А громадськість переконати, що якщо не буде змін у правилах гри, у системі, то наступні вибори стануть черговим розчаруванням.

Вже на осінь експерти “Центру UA”, отримавши зауваження та вимоги від українців, підготують відповідний законопроект, перший блок – виборче законодавство. У другому блоці готуватимуть думки українців, стосовно медичної реформи.

Читайте також