Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Під час колегії Коломийської РДА говорили про дороги, школи та виконання бюджету (відео)

Новини Коломийщини 27 квітня 2017

Районний бюджет за перший квартал 2017 виконано. Про це під час засідання колегії райдержадміністрації заявила начальник фінансового управління Ганна Кравчук. До зведеного бюджету району надійшло понад 18 з половиною мільйонів гривень власних та закріплених доходів.

На початку засідання голова райдержадміністрації Любомир Глушков розповідає про стан справ у районі, нагальні проблеми та плани на 2017-ий. У цьому році, за словами Любомира Глушкова, завершать ремонт автошляху Н-10. Застелять останній шар асфальту, зроблять розмітку, з'їзди та виїзди. А ще цього року планують взятися за ремонт доріг місцевого значення, - ділиться Любомир Глушков. Також на ремонт варто очікувати освітнім установам району, - анонсує голова райдержадміністрації. Окрім цього, планують виділити кошти для ремонту закладів культури у деяких селах. Однак, ці плани зможуть втілити лише за умови виконання бюджету та злагодженої роботи усіх гілок влади.

Поки реалізація планів цілком реальна, адже  районний бюджет за перший квартал виконано, - каже начальник фінансового управління райдержадміністрації Ганна Кравчук. Найбільше бюджет збагатився податком на доходи фізичних осіб. Темп зростання надходжень зумовлений і підвищенням розміру мінімальної зарплатні.

За перші місяці 2017-го коломийський районний бюджет отримав в повному обсязі базову та додаткову дотації, освітню та медичну субвенції. Що ж до сільських бюджетів, то вони теж майже всі виконані. Щоправда, виникли деякі зміни. Зокрема, що стосується акцизного збору, - пояснює Ганна Кравчук.

До слова, це було спільне засідання колегії РДА та президії районної ради. Друге питання стосовно ремонту Коломийської центральної районної лікарні обговорювали не в залі засідань, а безпосередньо у стінах медичної установи.

Читайте також