Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У Коломиї фінішував шкільний турнір з футзалу

Новини Коломийщини 22 березня 2017

У Коломийському фізкультурно-спортивному комплексі Прикарпаття відбулись фінальні матчі І етапу шкільного турніру з футзалу на кубок НФК «Ураган». Змагалися команди загальноосвітніх навчальних закладів Коломиї, Коломийського району та Печеніжинської ОТГ.

Шкільний турнір з футзалу Кубок НФК Ураган - це проект, який об’єднує школярів, вчителів, навчальні заклади навколо спорту та дає змогу виграти головний приз - грошову винагороду, яку школа зможе витратити на покращення матеріально-технічної бази.

Учасниками турніру є збірні шкільні команди, які сформовані з учнів 1-5 класів. Матчі 1-го етапу розпочались ще на початку лютого і тільки найсильніші пробились до вирішальних поєдинків, де й визначались переможці та призери.

Першими боротьбу за трофей розпочали представники Коломийського району. В матчі за третє місце команда з Отинії спокійно розібралася з Іванівцями. А у фінальний зустрічі Угорницька команда перемогла Лісний Хлібичин.

У фіналі турніру Печеніжинської ОТГ перемогу здобули підопічні Василя Горука - учні Печеніжинської школи, які у фінальному матчі здолали команду Сопова - 5:1. Нагадаємо, що минулого сезону цей навчальний заклад став срібним призером Шкільної Ліги Чемпіонів. 3-тє та 4-тє місця за Рунгурським НВК та Молодятинським НВК відповідно.

І щодо міста Коломия, то тут бронзові нагороди розігрували учні СШ №1 та НВК №9, до речі, останні срібні призери минулорічного розіграшу. Цього разу ліцеїстам не вдалось піднятись на п'єдестал пошани, вони програли з рахунком 2-4.

А перемогу в міському турнірі вдруге поспіль здобула команда ЗОШ № 4, яка у фіналі турніру з мінімальним рахунком перемогла ЗОШ № 8. Підопічні Дмитра Дмитрука минулого сезону були срібними призерами обласного етапу Шкільної футзальної Ліги України.

Церемонію нагородження команд-учасниць, призерів та переможців турніру проводили запрошені почесні гості. Голова оргкомітету Шкільного турніру з футзалу «Кубок НФК «Ураган» - Ігор Сорока; - спонсор НФК «Ураган» - голова благодійного фонду «Покуття» - Уляна Мандрусяк; - начальник управління освіти Коломийської міської ради Любомир Бордун. - головний спеціаліст управління освіти Коломийської міської ради Іван Мельник.
- начальник відділу освіти, молоді та спорту Печеніжинської ОТГ Михайло Яворський; та голова організації фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Микола Трифяк.

За зайняте перше місце у турнірі команди нагороджено перехідним кубком, медалями, комплектом футбольної форми, а також сертифікатом на суму 40 000 гривень.

Володарів другого місця нагородили комплектом футбольної форми, срібними медалями та кубком. Бронзові призери отримали кубок, медалі та три м’ячі. Команди які опинилися за крок від нагород, посівши 4-е місце, отримали у подарунок два футзальні м’ячі.

Впродовж змагань організатори та координатори спостерігали за індивідуальними досягненнями юних футзалістів. За результатами, визначали кращих воротарів, захисників, нападників, бомбардирів. Гравці, які були відзначені у цих номінаціях, нагородженні пам’ятними статуетками. За участь у змаганнях всі учасники турніру були нагородженні солодкими призами.

Переможці гратимуть в обласній Шкільній Лізі Чемпіонів, яка об’єднає переможців турнірів з районів, об’єднаних територіальних громад та міста Івано-Франківська. Цей турнір розпочнеться вже 27 березня в обласному центрі. Переможець відразу потрапить до фінальної частини Шкільної футзальної Ліги України, яка в квітні пройде у Києві.

Читайте також