Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У Коломиї відбувся фестиваль церковних хорів «Піснеспіви душі» (відео)

Новини Коломийщини 22 травня 2017

«Піснеспіви душі». У Коломиї відбувся фестиваль церковних хорів. Організатор заходу – Коломийська єпархія Української Православної церкви Київського патріархату. Ще 4 роки тому зініціював проведення такого фестивалю – владика Юліан Гатала.

З кожним роком кількість охочих взяти участь у фестивалі зростає. Так, цьогоріч у концертній програмі було 17 хорових колективів. Завітали учасники з 5-ти районів Івано-Франківської області. Відрадно й те, що на фестивалі співали не тільки православні, взяв участь хор УГКЦ.

У рамках фестивалю традиційно відбулася й виставка старовинних антимінсів, яких зібрали з різних храмів єпархії. Це посвячена хустина із зашитою частинкою мощів святих на престолі в православних церквах. Антимінси з'явилися тоді, коли стало потрібно правити Літургію поза храмом, у похідних умовах. За допомогою такої обрядової деталі української церкви люди можуть вивчити якусь сторінку історії, яка дотепер була невідомою. А на завершення фестивалю усіх учасників вітали та відзначили дипломами.

Читайте також