Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Університет здорової молоді працює у Коломиї (відео)

Новини Коломийщини 28 квітня 2017

Університет здорової молоді. Така інституція вже два роки працює у Коломиї. Це, фактично, цикли лекцій для школярів, які проводять тренери, представники благодійного організації «Асет». Голова мета такого навчання - залучити якомога більше дітей до здорового способу життя та пояснити негативний вплив згубних звичок.

Учні 8-ої школи стали випускниками університету. Впродовж навчального року з дітками працювали тренери. Вони обговорювали найрізноманітніші теми: від згубного впливу шкідливих звичок до профілактики ранньої вагітності та взаємин з однолітками, - розповідає тренер благодійної організації «Асет» Галина Семенюк.
Відвідують такі лекції учні 8-их класів. Їх проводять раз на місяць. Розпочали у вересні.

Під час лекцій тренери «Асету» не лише розповідали про згубний вплив алкоголю, наркотиків та нікотину на організм людини, а й демонстрували приклади, фото людей, які ведуть здоровий спосіб життя та тих, хто має згубні звички, - і це вразило найбільше, - ділиться слухачка лекцій Катерина, - дівчина каже: тепер здоровий спосіб життя для неї пріоритет. Впевнена, що її однолітки, слухачі курсу, теж зроблять правильний вибір.

Остання лекція із курсу -  «Здоровим бути здорово». Це своєрідне підбиття підсумків навчання і водночас урочистий момент. Восьмикласникам вручають дипломи інституту здорової молоді. На цьому діяльність благодійної організації не припинятиметься. Надалі молоді люди працюватимуть у школах міста, аби якомога більше дітей зробили правильний вибір у житті.

Читайте також