Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Засідав виконком: зросте ціна за паркування, а квартплата зменшиться

Новини Коломийщини 29 березня 2017

Тариф на паркування зріс втричі, а квартплата зменшилась вдвічі.  Продуктивно працювали під час чергового засідання члени виконкому.  Окрім цих рішень, активно обговорювали питання щодо якості пасажирських перевезень у Коломиї та роботи служб, які вивозять сміття з міста.
У залі засідань – 16 членів виконавчого комітету міської ради, тому міський голова починає засідання. На порядку денному більше 20 питань. Розпочинають з нагальних. Щодо термінового вилучення малолітніх дітей від батьків доповідає начальник відділу у справах дітей міської ради Ігор Івахнюк. Далі на порядку денному теж питання стосовно дітей, однак більш приємні: начальник відділу у справах молоді та спорту Володимир Колесник розповідає про відкриття при Коломийській ДЮСШ № 2 секції плавання та прийняття на роботу двох тренерів.
Далі на  порядку денному теж цікаве питання для коломиян – пасажирські перевезення. Начальник департаменту соціальної політики Людмила Яремчук звітує про скасування одного із рішень виконкому (припиняє роботу комісія з пасажирських перевезень, яка відповідала за розподіл коштів для перевезення пільговиків). Натомість утворюють нову – таку, що контролюватиме якість автотранспорту і ставлення водіїв до людей. Однак ця комісія не призначатиме штрафи перевізникам,адже це повноваження Держтрансінспекції.
Далі питання щодо змін тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Нагадаємо, нещодавно у Коломиї суттєво зросла квартплата. Тепер тариф за квадратний метр зменшать майже вдвічі, За словами заступника міського голови Богдана Федорука,  спочатку розробили ціну, не врахувавши, що у багатьох будинках на перших поверхах – комерційні приміщення.
Дійшли і до розгляду питання щодо збільшення плати за паркування у коломиї. Працівники комунального підприємства «КоломияПаркосервіс» пояснюють: тариф три гривні не змінювали з 2014-го року. І щоб підприємство було рентабельним, тариф повинен стати втричі вищим. І усі водії, хто бажає залишити автівку в центральній частині міста на спеціально обладнаних майданчиках для паркування, платитимуть 10 гривень за годину. Також різкий стрибок ціни зумовлений зростанням паркувального збору до міського бюджету.
Міський голова переконує: «Лише така ціна прийнятна. І наводить свої аргументи. А ще Ігор Слюзар ділиться перспективним баченням середмістя Коломиї взагалі як пішохідної зони. Після довгих суперечок питання ставлять на голосування. Рішення про збільшення тарифу підтримують. Тепер усіх, хто хоче залишити автівку на платній парковці у центрі міста, платитимуть 10 гривень за годину.

Читайте також