Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Понад 1000 дітей отримали подарунки за найкращі малюнки

Новини Коломийщини 20 квітня 2017

Понад 1000 дітей зібрались на стадіоні «Юність» у Коломиї. Щоправда усіх дітлахів згуртував не спортивний захід, а творчий. Напередодні благодійний фонд «Покуття» оголосив конкурс Великоднього малюнку. Тепер підбивали підсумки та оголошували переможців. А запросили на урочистості усіх учасників, адже кожен, хто брав участь, отримав подарунок від благодійного фонду «Покуття».

Конкурс малюнків - це вже традиційний захід для благодійного фонду "Покуття". Його організовують напередодні великих християнських свят. Тепер учасники конкурсу створювали малюнки, присвячені Великодню. Вперше такий конкурс організували два роки тому, - пригадує засновник благодійного фонду, народний депутат України Андрій Іванчук, - тоді взяли участь менше півсотні діток.

Під час перших конкурсів виникла традиція відзначати не лише переможців, а усіх, без винятку, авторів малюнків. Впроваджують цю традицію і до сьогодні.

Загалом, участь у конкурсі взяли понад 1200 дітей. З Коломиї та району. Свої роботи надсилали і діти з інших районів та навіть областей. Переможців визначили у трьох вікових категоріях, адже участь у конкурсі брали діти від трьох до 15-ти років. У фонді «Покуття» діляться: мали роботи на не один вечір, аби ознайомитись з малюнками. Учасники часом надсилали доволі професійні твори, тому одним з найважливіших критеріїв була – самостійність, тобто дивились, чи малюнок дитина створила сама, чи їй допомагали батьки або вчителі. За перші місця дітям дарували наплічники, другі і треті отримали - набори для малювання. Ще меценати фонду у кожній номінації визначили по вісім кращих малюнків, які були за крок до перемоги, - їм подарували літературу. До слова, без подарунків не залишився жодний учасник – всі, хто надіслав свою роботу, отримав набір канцтоварів від благодійного фонду «Покуття».

Читайте також