Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У Коломиї завершився перший курс ІТ-школи (відео)

Новини Коломийщини 19 липня 2017

Два з половиною місяці навчання – і такий довгоочікуваний випускний. У Коломиї завершився перший курс ІТ-школи. 15 студентів отримали сертифікати, які засвідчують, що вони отримали базові знання з програмування. Наприкінці курсу усі учні демонстрували практичний результат занять – макет для сайту.

Ідея організувати школу ІТ-технологій у Коломиї виникла у представників передових веб-компаній міста. Тих організацій, які входять до Івано-Франківського ІТ-кластеру, Олександр Дем'янюк – голова Коломийського ІТ-кластеру каже, навіть не сподівався, що курси матимуть такий попит серед коломиян.

Під час курсу учнів та педагоги працювали над розробкою соціального проекту – це буде сайт, для коломийських батьків, де розмістять інформацію про місцини, де можна відпочити і весело провести дозвілля з дітками, - ділиться Олександр Дем'янюк.

В ІТ-школі зі студентами працювали викладачі-програмісти, фахівці-практики. Понад два місяці вони навчали основам програмування 15-ох студентів. Тепер слухачам курсу вручає сертифікати про завершення ІТ-школи директор Івано-Франківської ІТ-академії Тарас Дитко.
Цей сертифікат, окрім знань, дає привілеї при влаштуванні на роботу.

Наразі триває набір другої групи в Коломийську ІТ-школу. Наступні учні продовжать розробляти сайт для коломийських батьків. Керівники школи програмістів планують, що найближчим часом наповнять сайт та запустять його у мережі Інтернет.

Читайте також