Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У Міноборони розповіли про військове забезпечення ЗСУ

Новини України 21 жовтня 2016

Державні підприємства України поставили для потреб ЗСУ 60 артилерійських систем та автоматичних гармат за минулий тиждень.
Про це розповів речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк на брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За минулий тиждень державні підприємства поставили до Збройних Сил України близько 60 артилерійських систем та автоматичних гармат", - сказав Гуцуляк. 

Він зазначив, що загалом ЗСУ отримали близько 2000 одиниць важкого озброєння та військової техніки, понад 70 тисяч боєприпасів, пострілів з керованою ракетою та протитанкових ракет.

"Усього з початку року на виконання Державного оборонного замовлення та річного плану закупівель Збройні Сили України отримали з державних підприємств близько 2000 одиниць важкого озброєння та військової техніки, більше 70 тисяч боєприпасів, пострілів з керованою ракетою та протитанкових ракет", - зазначив Гуцуляк. 

Він уточнив, що ЗСУ цьогоріч прийнято 16 зразків озброєння і військової техніки (ОВТ). 

"Цього року на озброєння та постачання до Збройних Сил України прийнято 16 зразків ОВТ. Це стаціонарні комплекси засобів автоматизації командних пунктів, наземний радіолокатор, автоматизована станція оптико-електронних перешкод, броньовані санітарно-евакуаційна та ремонтно-евакуаційна машини, кулемети, сигнальна світлозвукова міна та нові штабні машини", - уточнив Гуцуляк.

Речник МОУ зауважив, що для потреб армії за минулий тиждень поставлено 300 одиниць відремонтованого озброєння та військової техніки.

"За минулий тиждень ремонтно-відновлювальні бригади Збройних Сил України та державних підприємств повернули для виконання бойових завдань в районі проведення АТО близько 300 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема, гармати, протитанкові комплекси і бойові машини", - зауважив Гуцуляк. 

Він підсумував, що з початку року відремонтовано та поставлено для потреб армії в АТО майже 12 тисяч зразків військової техніки.  

"Таким чином, з початку АТО система технічного забезпечення Збройних Сил України дала змогу відновити близько 54 тисяч одиниць озброєння та військової техніки. Зокрема, з початку цього року - майже 12 тисяч зразків", - зазначив Гуцуляк.

Читайте також