Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Наслідки негоди на Прикарпатті

Новини Прикарпаття 23 червня 2020

Внаслідок інтенсивних опадів 22 червня на території 12 адміністративних районів (Верховинський, Тлумацький, Снятинський, Коломийський, Тисменицький, Долинський, Калуський, Богородчанський, Галицький, Рожнятівський, Косівський райони та Івано-Франківська міська рада) в 38 населених пунктах підтоплено 43 житлових будинки, 92 дворогосподарства, 21 присадибних ділянок та понад 5 га сільгоспугідь.

Для надання допомоги населенню в ліквідації наслідків негоди було здійснено 47 виїздів, всього залучено 67 одиниць техніки та 239 чоловік, з них від Управління ДСНС в області 58 одиниць техніки та 221 осіб.

Працівниками пожежно-рятувальної служби відкачано воду з 24 житлових будівель та 5 об’єктів, відведено воду з 24 дворогосподарств (орієнтовно 4245 м.куб.), розчищено 2 ділянки автомобільної дороги від зсуву ґрунту протяжністю 56 м, прибрано 4 повалених на проїжджу частину дерева, евакуйовано з зони підтоплення 2 осіб, надано допомогу по буксируванню із зони затоплення водіям 4 транспортних засобів, в яких перебувало 7 осіб та 2 собаки, завантажено в гелікоптер ДСНС України «Eurocopter Н225» 2150 кг продуктів харчування (мука, цукор, крупи, хліб) для мешканців Верховинського району, з котрими через негоду було відсутнє транспортне сполучення.

23 червня о 05:15 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в селищі Обертин Тлумацького району спостерігається підтоплення річкою Чорнява дворогосподарств та житлових будинків. Залучено тлумацьких рятувальників (4 чоловіки особового складу на 1 одиниці техніки). По прибуттю встановлено, що підтоплено орієнтовно 40 дворогосподарств з житловими будинками. Рятувальники проводять евакуацію населення з підтоплених житлових будівель. На даний час евакуйовано 4 осіб, в т.ч. 2 дітей.

Повідомляє Управління ДСНС України в Івано-Франківській області

Читайте також