Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У ЗСУ заявили про нову хвилю фейків з боку Росії

Новини України 13 червня 2019

У понеділок 10 червня на Facebook-сторінці Сухопутних військ Збройних сил України з’явилося повідомлення про чергову хвилю фейків, які поширюють російські ЗМІ.

«Увага! Російська Федерація активізувала інформаційні операції проти Збройних Сил України», — йдеться у повідомленні.

Там уточнили, що після інавгурації Президента України Володимира Зеленського активізувались дії російських підрозділів інформаційних операцій, «спрямовані на дестабілізацію ситуації в Збройних Силах України, дискредитацію керівного складу Збройних Сил, дезінформацію суспільства: українського, російського та світової спільноти».

«Всі ці дії організовуються за одним сценарієм: на відкритих майданчиках соціальної журналістики, підконтрольними головному розвідувальному управлінню генерального штабу Російської Федерації (які не мають навіть механізму попередньої модерації) розміщуються фейкові матеріали, які потім поширюються в соціальних мережах», — йдеться у повідомленні.

Там додали, що в залежності від розвитку ситуації ці матеріали можуть підхоплюватись популярними ЗМІ з високим рівнем довіри та значним представництвом в світі. Наприклад, телевізійними каналами Russia Today та «Спутник».

При цьому, як уточнюють у ЗСУ, на жаль, деякі подібні матеріали підхоплюються тенденційними українськими ЗМІ, що є особливо небезпечним сьогодні, в умовах жорсткої політичної боротьби напередодні парламентських виборів.

«Командування Сухопутних військ Збройних Сил України закликає перевіряти всю інформацію, не поширювати російські фейки та не піддаватись на провокації», — написали на сторінці та прикріпили до публікацій кілька фото, які ілюструють поширювані російськими ЗМІ фейки.

detector.media

Читайте також