Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У Коломиї вшанували пам'ять українців, які загинули через штучний голод (відео)

Новини Коломийщини 27 листопада 2023

Щороку в четверту суботу листопада вшановують пам'ять українців, які загинули через штучний голод, організований сталінським режимом.

В минулому столітті московити тричі влаштовували масовий геноцид українцям. Найстрашніший – Голодомор 1932-1933-х років, внаслідок якого загинули мільйони людей.

Цьогоріч вшановують 90-ті роковини з часу цієї страшної трагедії в історії України. У Коломиї, вже традиційно, відбувся молебень пам'ятника жертвам Голодомору.

У середмісті Коломиї відбулась акція «Запали свічку пам’яті». Локація незмінна – площа Відродження. Організацією зайнялось управління культури і туризму міської ради. Коломияни прийшли з свічками в руках – символом поваги і пам’яті про тих, хто загинув внаслідок Голодомору 1932-1933 років.

«Спогади про Голодомор і погляд на сучасну війну росії проти України». Під такою назвою у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття відбулась пам'ятна академія.

Захід організований спільно з Коломийським навчально-науковим інститутом Прикарпатського Національного університету імені Василя Стефаника.

Читайте також