Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Хто може безкоштовно отримати ліки в аптеках

Новини Коломийщини 21 квітня 2017

Серцево-судинні захворювання, діабет другого типу, астма. Люди з такими захворюваннями можуть безкоштовно отримати ліки. Це передбачено в рамках урядової програми «Доступні ліки». Вона стартувала з 1 квітня. Програма дозволяє громадянам отримувати низку препаратів безкоштовно, або з невеликою доплатою. Для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт, із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі та отримати обрані ліки.

У Коломийську центральну районну лікарню від  початку запровадження програми за безкоштовними медпрепаратами вже звернулися 124 особи з міста та 60 – з району.

У списку ліків від МОЗ є препарати від різних торгових марок, які мають одну й ту ж діючу речовину. В аптеці пацієнт сам може вибрати торгову марку. Якщо він обере препарат з найменшою вартістю, то отримає його безкоштовно, за дорожчі ліки йому доведеться заплатити різницю між ціною товару з найменшою вартістю і обраного ним.

Рецепт на безкоштовні ліки діятиме 30 днів. Коли цей термін закінчується – потрібно йти до лікаря за новим рецептом. У майбутньому МОЗ планує збільшити термін дії рецептів до трьох місяців.

Читайте також