Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Коломийський військовий госпіталь відтепер має сучасний прилад «Ліка-хірург»

Новини Коломийщини 13 квітня 2017

Подарунок для Коломийського військового госпіталю. Відтепер медичний заклад має сучасний прилад - «Ліка-хірург». Це лазерний ніж, який призначений для проведення широкого спектру процедур і операцій у загальній хірургії, нейрохірургії, гінекології, офтальмології, стоматології, дерматології та косметології. Медики госпіталю кажуть, потреба у такому обладнанні була давно, але от дозволити собі придбати його не могли, адже коштує «Ліка-хірург» не дешево - майже 170 тисяч гривень.

Придбати такий дороговартісний лазерний ніж для Коломийського військового госпіталю «Приватбанку» вдалося завдяки благодійному фонду «Допомагати просто», який заснований ще у 2011 році. За цей час вдалося зібрати 59 млн. гривень, це внески клієнтів банку та меценатів.

Напередодні головний лікар медзакладу Володимир Федоришин звернувся до благодійників із проханням придбати для госпіталю такий потрібний апарат – лазерний ніж «Ліка-хірург».

Хірурги військового госпіталю вже пройшли спеціальне навчання, де детально ознайомилися із роботою сучасного пристрою, а також отримали відповідні сертифікати. До слова, «Ліка-хірург» - апарат українського виробництва.

Коломийський госпіталь це перший заклад на Івано-Франківщині, який отримав подарунок від банку та благодійного фонду. Представники фінансової установи планують надати медикаментозну допомогу і для Коломийської дитячої лікарні. Зараз, розповідають, вивчають потреби медзакладу.

Читайте також