Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У Коломиї відбулася мистецька акція «Ніч у музеї» (відео)

Новини Коломийщини 20 травня 2017

«Ніч у музеї». У Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття усю добу були відчинені двері. Кожен охочий міг ознайомитись з постійною експозицією та тематичними виставками. А ще співробітники духовної світлиці підготували для усіх відвідувачів насичену творчу програму.

Розпочинають відзначати професійне свято у музеї з майстер-класу. Його проводять викладачі косівського училища прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв. Галина Іватра часто проводить такі навчання для усіх охочих в різних куточках України. Нещодавно навчала вишивати одеситів. Каже, там теж хочуть більше знати про національні українські традиції. Коломиян ж – простими техніками вишивки не здивуєш, - каже майстриня, - тому сьогодні вчать давніх технік художнього вишивання на Гуцульщині.

Саме так вишивали сорочки в 18-19 століття на Гуцульщині. Зокрема в селі Вербівець, що на Косівщині. Галина Іватра каже, цей шов, хоч і належить за класифікацією до складних, однак навчитися вишивати візерунки не складно. А виглядає така вишивка святково.

Таким майстер-класом і живим спілкуванням музей демонструє новий формат зацікавлення людей до нашої культури та історії, - каже генеральний директор Національного музею Ярослава Ткачук.

Окрім цього, у Міжнародний день музеїв кожен охочий міг ознайомитись з постійною експозицією Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття.

Читайте також