Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Мешканець Івано-Франківщини продавав зброю криміналітету (фото)

Новини Коломийщини 29 листопада 2023

Служба безпеки викрила жителя Івано-Франківської області, який збував зброю та боєприпаси представникам кримінальних угруповань, а також виявила його арсенал із засобами ураження.

За даними СБУ, до продажу зброї та боєприпасів причетний 53-річний мешканець Коломиї.

Контррозвідка СБУ задокументувала продаж чоловіком трьох автоматів «АК-74» та автоматичного пістолета «Стєчкіна» з набоями мешканцю однієї з центральних областей.

СБУ вилучила у покупця зброю та боєприпаси і встановила, що у фігуранта наявні інші засоби ураження, які він планував збути.

Як встановили контррозвідники, чоловік зберігав вибухівку та боєприпаси у схроні, облаштованому в недобудованій споруді неподалік приватного будинку одного з членів родини.

Під час проведення спецоперації з викриття фігуранта та вилучення його арсеналу чоловік намагався чинити опір та втекти, однак був затриманий СБУ неподалік місця, де він облаштував свій склад.

У ході обшуків у схроні, а також за адресою проживання фігуранта та його родича правоохоронці вилучили:
- близько 50 м детонуючого шнуру з вибуховою речовиною;
- 10 запалювальних трубок (вогнепровідний шнур з капсуль-детонаторами);
- 4 гранати – РГД-5, Ф-1 та РГО;
- понад 700 набоїв, у т.ч. бронебійних, до автоматичної зброї;
- глушники;
- піротехнічні патрони та димові шашки;
- гроші в сумі 7100 доларів США, які фігурант отримав від збуту зброї.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Триває досудове розслідування, в межах якого СБУ встановлює усіх причетних до вчинення злочину та джерело походження зброї, боєприпасів і засобів ураження.

Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчим управлінням ГУ НП в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Читайте також